Σεμινάριο Ζωνοθεραπείας

 Επόμενο Σεμινάριο: 12-14 Φεβρουαρίου 2016

Η ανακούφιση από τον πόνο είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και κανείς δεν πρέπει να ζει πονώντας”. IASP, 2005
Ο πόνος και κυρίως ο χρόνιος πόνος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ανθρωπότητας και η κατανόηση και ανακούφισή του ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα των βιοιατρικών επιστημών.

Ο πόνος είναι μηχανισμός σωτηρίας. Μηχανισμός που μας ενημερώνει και μας οδηγεί σε σε απομάκρυνση από την αιτία του πόνου και όταν διαρκεί, σε αναζήτηση του προβλήματος που τον προκάλεσε και τη λύση του. Και ως εκεί, είμαστε ευγνώμονες για την ύπαρξή του. Τι γίνεται όμως με τον χρόνιο πόνο; Και ιδιαίτερα με τον χρόνιο πόνο που δεν έχει αιτιολογία; Οδηγεί τον πάσχοντα σε έναν φαύλο κύκλο με ανυπολόγιστες συνέπειες σε όλο το φάσμα της ζωής του.

Οι τρόποι αντιμετώπισης του πόνου είναι φαρμακευτικοί, επεμβατικοί, μη επεμβατικοί και μη φαρμακολογικοί. Σ αυτούς τους τελευταίους συμπεριλαμβάνεται και η Ρεφλεξολογία.

Η Ρεφλεξολογία με τη μορφή που τη γνωρίζουμε και την ασκούμε σήμερα, βασίστηκε στη “Θεραπεία των Ζωνών” ή Ζωνοθεραπεία, την οποία μελέτησε, εφάρμοσε και δημοσίευσε ο Dr. William Fitzgerald.

Ο Ρεφλεξολόγος έρχεται συχνά αντιμέτωπος με το φαινόμενο του πόνου και πρέπει να μπορεί να τον προσεγγίσει σωστά. Η γνώση της Θεραπείας των Ζωνών είναι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Ρεφλεξολόγου γιατί του προσφέρει τον τρόπο να ανακουφίσει τον πόνο και να σταματήσει τον φαύλο κύκλο που αυτός δημιουργεί.

Σχετικά με τη Ζωνοθεραπεία:
Το σεμινάριο* δίνει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να μάθουν τις τεχνικές και τις αρχές της Ζωνοθεραπείας σχετικά με τα διαφορετικά είδη πίεσης και χειρισμών, τη σημασία της τοπογραφίας τους και την ιδιαίτερη επίδραση του κάθε είδους, τρόπου και χρόνου πίεσης σε διαφορετικές δομές του νευρικού  και του κυκλοφορικού συστήματος. .

Σχετικά με τον πόνο:
Στο σεμινάριο παρουσιάζονται οι έννοιες και τα είδη του πόνου, οι διαδρομές του στο νευρικό σύστημα για τη μετάδοση, την τροποποίση και την αντίληψή του, η Θεωρία Πύλης Ελέγχου του Πόνου (Gate Theory) και ο τρόπος εφαρμογής της με Ρεφλεξολογία. Οι τρόποι με τους οποίους τα προκλητά δυναμικά των απτικών ερεθισμάτων μπορούν να επιδράσουν σε νευροδιέγερση και νευροτροποποίηση – κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την αντιμετώπιση του χρόνιου και νευροπαθητικού πόνου.
Η γνώση της φυσιολογίας του πόνου, η γνώση του τρόπου προσέγγισής του είναι σημαντική για τον επαγγελματία υγείας που θέλει να τον αντιμετωπίσει. Υπάρχουν αρχές προστασίας και κριτήρια για την αντιμετώπισή του και πρέπει να τηρούνται για το καλό του πάσχοντος.

Το σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν Ρεφλεξολόγοι και σπουδαστές Ρεφλεξολογίας που ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους για τη Ζωνοθεραπεία, τη φυσιολογία και τη διαχείριση του πόνου.

Η Ρεφλεξολογία, αναγνωρίζεται ως μια αξιόπιστη μέθοδος για την ανακούφιση του πόνου και τη συμπληρωματική της συμβολή  στη φροντίδα της υγείας. Ωριμάζουν οι συνθήκες και στη χώρα μας ώστε η Ρεφλεξολογία να απεμπλακεί από την “εικόνα” του spa, του lifestyle, της μόδας και να τοποθετηθεί στη θέση που της αξίζει στη φροντίδα της υγείας και οι Ρεφλεξολόγοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συμβαδίσουμε με συνέπεια στις νέες συνθήκες.

*Η λέξη σεμινάριο προέρχεται από τη λατινική λέξη seminarium που σημαίνει φυτώριο.[ΕΤΥΜ. < γερμ. Seminar < λατ. seminarium ≪φυτώριο≫ < semen, -inis ≪σπέρμα, γόνος≫. Η αρχική σημασία της λέξης σε πανεπιστημιακό επίπεδο είναι ότι το σεμινάριο, προοριζόμενο για λίγους σπουδαστές και έχοντας ως επίκεντρο την επιστημονική έρευνα, αποτελεί φυτώριο μελλοντικών ερευνητών].

Καμία από τις πληροφορίες που παρουσιάζονται στο σεμινάριο δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει τη συμβουλή και την αγωγή του θεράποντος ιατρού. Η εφαρμογή της Ρεφλεξολογίας και της Ζωνοθεραπείας λειτουργούν συμπληρωματικά σε κάθε αγωγή που έχει συστηθεί από τον ειδικό γιατρό.

Πληροφορίες για το επόμενο σεμινάριο (12-14 Φεβρουαρίου 2016), εκδήλωση ενδιαφέροντος και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να λάβετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση:   reflexologyGr@gmail.com  καθώς και στη φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί. 

Λέξεις κλειδιά: Ρεφλεξολογία, Ζωνοθεραπεία, Πόνος, Διαχείριση πόνου, Σεμινάριο, Ρεφλεξολόγος, Νευροδιέγερση, Νευροτροποποίηση,

Advertisements
This entry was posted in Επαγγελματική Εκπαίδευση, Ζωνοθεραπεία, Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση, Ρεφλεξολογία and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Σεμινάριο Ζωνοθεραπείας

  1. Παράθεμα: Πρόγραμμα Σεμιναρίου Ζωνοθεραπείας | Reflexology Gr

  2. Παράθεμα: Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Ρεφλεξολογίας | Reflexology Gr

  3. Παράθεμα: Ζωνοθεραπεία και Πόνος-Σεμινάριο 2016 | Reflexology Gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.