Η κλινική δοκιμή της Dr. Carol Samuel για την αποτελεσματικότητα της Ρεφλεξολογίας ως αναλγητικής μεθόδου, βρήκε ανταπόκριση  στον Ελληνικό  και Βρετανικό Τύπο.
Περίληψη της μελέτης μπορείτε να δείτε στην ανάρτηση της 5/4/2013 με τίτλο «Ρεφλεξολογία και Οξύς Πόνος»

Το Βήμα της Παρασκευής 12 Απριλίου, στο ένθετο Sciecne κάνει εκτενή αναφορά στη δοκιμή για τη Ρεφλεξολογία και την επίδρασή της στον Πόνο.

Το Βήμα - Μελέτη για τη Ρεφλεξολογία και τον Πόνο
Το Βήμα – Μελέτη για τη Ρεφλεξολογία και τον Πόνο

Η κ. Ειρήνη Βενιού, στο άρθρο της με τίτλο «Ρεφλεξολογία όπως λέμε… Παυσίπονο» παρουσιάζει τη δοκιμή και τα αποτελέσματά της. 
[…Παυσίπονη δράση και με διάρκεια έχει η ρεφλεξολογία σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη που διεξήχθη από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ. Όπως έδειξαν δοκιμές, τα άτομα που υποβάλλονται σε θεραπείες ρεφλεξολογίας βιώνουν κατά 40% λιγότερο πόνο, με αποτέλεσμα να μπορούν να τον υπομένουν για 45% περισσότερο χρόνο, συγκριτικά με άλλους…].  (Ολόκληρο το άρθρο του Βήματος μπορείτε να το δείτε εδώ )

Η μελέτη της Dr. Carol Samuel είχε θερμή υποδοχή και από τον Βρετανικό τύπο.

Γράφει ο INDEPENDENT, στην έκδοση της 12ης Απριλίου,  «Use reflexology to complement drugs in pain treatment, survey findings suggest»

INDEPENDENT - Reflexology and Pain
INDEPENDENT – Reflexology and Pain

Στην Telegraph, ίδιας μέρας διαβάζουμε «Reflexology as effective as pain killers»

Telegraph - Reflexology and Pain
Telegraph – Reflexology and Pain

Είναι ενθαρρυντικό που μια κλινική δοκιμή για την αποτελεσματικότητα της Ρεφλεξολογίας έλαβε δημοσιότητα.  Υπάρχουν αρκετές έρευνες και μελέτες που φανερώνουν την θετική επίδραση της Ρεφλεξολογίας στη μείωση του πόνου.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλες αυτές οι μελέτες και οι έρευνες να οδηγήσουν σε ευρύτερη χρήση της Ρεφλεξολογίας για την αντιμετώπιση του πόνου. Κι αυτό γιατί πρόκειται για με μέθοδο, που χωρίς καμία παρενέργεια, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής πολλών συνανθρώπων μας που βιώνουν πόνο. 

Η αποτελεσματικότητα της Ρεφλεξολογίας είναι εξίσου σημαντική και στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, κατά συνέπεια και της γενικότερης βελτίωσης της λειτουργίας του οργανισμού μας.