Σεμινάριο: Διαχείριση Πόνου με Ρεφλεξολογία

Tο Clinical Reflexology Centre, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα:
“Διαχείριση Πόνου με Ρεφλεξολογία”
12-13 Νοεμβρίου 2016

Ο Πόνος είναι μια πραγματικότητα που απασχολεί πολύ κόσμο και που η ιατρική κοινότητα δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει επαρκώς. Η αναζήτηση νέων θεραπειών για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του πόνου οδηγεί σταδιακά στην ενσωμάτωση των Συμπληρωματικών Εναλλακτικών Θεραπειών (ΣΕΘ) – της Ρεφλεξολογίας συμπεριλαμβανομένης – στους τρόπους αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου και των συνοδών συμπτωμάτων του.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν θέματα που σχετίζονται με το μηχανισμό του πόνου, με το μηχανισμό δράσης της Ρεφλεξολογίας στον πόνο, με την ιατρική αντιμετώπιση του πόνου και πως η Ρεφλεξολογία μπορεί να σταθεί ως συμπληρωματική αγωγή. Θέματα που είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε ως Ρεφλεξολόγοι ώστε να μην παραβλέψουμε κάποια συμπτώματα που απαιτούν ιατρική παρέμβαση, αλλά και να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους Ρεφλεξολογικούς χειρισμούς στοχευμένα για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και με βάση το σύμπτωμα και την ένταση με την οποία το βιώνει.

Προσκεκλημένη του σεμιναρίου είναι η Δρ. Έφη Σταυροπούλου, Αναισθησιολόγος – Διευθύντρια Αναισθησιολογικού τμήματος και Ιατρείου Πόνου του νοσοκομείου ΚΑΤ η οποία θα παρουσιάσει θέματα σχετικά με τα διαφορετικά είδη πόνου, τους τρόπους που η ιατρική επιστήμη τους αντιμετωπίζει, τα συμπτώματα που πρέπει να προσέχουμε ώστε έγκαιρα να παραπέμψουμε σε γιατρό για την ασφάλεια του ασθενούς, κ.ά.
Ο στόχος είναι να μπορούμε να έχουμε όσο γίνεται πληρέστερη εικόνα απ όλο το φάσμα των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του πόνου και πως η Ρεφλεξολογία μπορεί να δράσει σε κάθε περίπτωση. Είναι σημαντικό να ξέρουμε τις δυνατότητες αλλά και τους περιορισμούς της μεθόδου που ασκούμε, για την ασφάλεια των ανθρώπων που πάσχουν και την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στη θεραπεία τους. 

Μετά τις θεωρητικές προσεγγίσεις θα γίνει και πρακτική εφαρμογή μεταξύ των συμμετεχόντων.

Το σεμινάριο απευθύνεται μόνο σε Ρεφλεξολόγους και σπουδαστές Ρεφλεξολογίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής:  210 80 88 258  / 69 888 600 41 και στην φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί.

afissa-seminariou-4

Advertisements
This entry was posted in Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση. Bookmark the permalink.