Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση

Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση στη Ρεφλεξολογία.

higher-educationΣτη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί η δημιουργία μεταπτυχιακών τμημάτων ή σεμιναρίων.
Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη γιατί δίνει τη δυνατότητα, αφενός στους επαγγελματίες, να ενημερώνονται για νέες τεχνικές και για τις εξελίξεις στον τομέα της Ρεφλεξολογίας και αφετέρου μπορούν να αποδειχθούν ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους θέλουν να ανακτήσουν την επαφή τους με τη Ρεφλεξολογία, στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο απομακρύνθηκαν από την άσκησή της.

Όπως σε κάθε περίπτωση βασικού πτυχίου, οι γνώσεις που λαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της βασικής μας εκπαίδευσης, είναι μόνο η αρχή σε ένα δρόμο που απαιτεί διαρκή ενημέρωση.
Οι συνθήκες και οι ανάγκες αλλάζουν.
Οι προκλήσεις για κάποιον που ενδιαφέρεται σοβαρά για την επαγγελματική του επάρκεια είναι πολλές και πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί. Η μετά το βασικό πτυχίο, εκπαίδευση, μελέτη, αναζήτηση, ενημέρωση, είναι εξ ίσου σημαντική και απαραίτητη.

Τα μεταπτυχιακά τμήματα ή σεμινάρια, γίνονται είτε από τις σχολές, είτε από φορείς, είτε από ιδιώτες. Οι θεματικές τους καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε αρκετά τέτοια προγράμματα.

Οι τρόποι για να ενημερωθεί κάποιος για τα παρεχόμενα μετεκπαιδευτικά ή μεταπτυχιακά σεμινάρια και τμήματα είναι η αναζήτηση στο διαδίκτυο,η επαφή με τις σχολές που υπάρχουν στη χώρα μας, οι ενημερώσεις των φορέων.Στην πλειονότητά τους αυτά τα σεμινάρια, είναι χρήσιμα και υποβοηθητικά. 

Το σημαντικό στοιχείο για κάποιον που ενδιαφέρεται, είναι να ξέρει ακριβώς τι θέλει να μάθει και γιατί.
Για παράδειγμα, διαφορετικές θεματικές ενδιαφέρουν κάποιον που ο στόχος του είναι να ανακτήσει την επαφή του με τη Ρεφλεξολογία μετά από απομάκρυνση και διαφορετικές θεματικές κάποιον που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για μια πιο εξειδικευμένη τεχνική ή πληροφορία, ενώ ήδη είναι ενεργός ρεφλεξολόγος.
 Είναι ουσιώδες, να ξέρει τις ελλείψεις του αλλά και τους στόχους του. Είναι σημαντικό να μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως:

  • γιατί θέλω να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο σεμινάριο;
  • τι ελλείψεις νιώθω πως έχω; 
  • σε ποιους τομείς νιώθω ότι χρειάζομαι συμπληρωματική γνώση αυτή τη χρονική στιγμή; ποιες ελλείψεις μου προσδοκώ να καλύψω; 
  • πως σκοπεύω να χρησιμοποιήσω τις πληροφορίες που θα λάβω;

Ακριβώς επειδή τα παρεχόμενα μεταπτυχιακά σεμινάρια καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών κατηγοριών, οι σαφείς απαντήσεις σε παρόμοια ερωτήματα μπορούν να γίνουν οδηγός για την επιλογή του κατάλληλου σεμιναρίου για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τις συγκεκριμένες ανάγκες.

Advertisements